Venkel- en courgettecakejes

Venkel- en courgettecakejes  ( 6 stuks)

 

Ingrediënten:

 150 gram bloem

1 ei (dooier en wit gescheiden)

1 eetlepel olijfolie ( Family Katsaragakis olijfolie)

75 ML koud water

¼ theelepel zout en peper ( vers gemalen)

250 gram venkelknol

250 gram courgette

1 eetlepel munt ( gehakt)

Olie ( zonnebloemolie)

Griekse yoghurt ( op smaak gemaakt met knoflook)

 

 Werkwijze:

1                    Zeef de bloem in een kom en maak er een kuiltje in

2                    Doe de eidooier,olijfolie en het koude water in het kuiltje

3                    Klop vanuit het midden,voeg beetje bij beetje de bloem toe

4                    Zorg voor een glad beslag

5                    Breng alles opsmaak met zout en peper

6                    Laat het beslag 30 minuten op een koele plaats rusten

7                    Rasp de venkel en de courgettes

8                    Roer de geraspte groente samen met de munt door het beslag

9                    Klop het eiwit tot zich pieken beginnen te vormen

10                Spatel het eiwit rustig door het beslag

11                Neem een lepel en schep beslag in een pan met de verhitte olie

12                Bak het mengsel aan beide zijden goudbruin.

13                Laat de cakejes even uitlekken op keukenpapier

14                Serveer de cakejes warm met de opsmaak gebrachte Griekse Yoghurt

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™