Visballetjes in zoetzure saus.
China
Ingrediënten voor ca. 50 balletjes:
voor de visballetjes:
800 gkabeljauw (of andere stevige witte vis)
2 litervisbouillon
1 ei
3 el maïzena
1 el rijstwijn (of droge sherry)
2 tl gemberpoeder
peper en zout
8 el bloem
8 eetlepels olie
voor de zoetzure saus:
2 potjes zoetzure saus met groenten (à350 g)
4 dlgezeefde tomaten
100 gtaugé
Voorbereiding:
Breng de visbouillon in een ruime pan aan de kook. Spoel de vis af en dep hem droog (diepvries vis
minstens 3 uur laten ontdooien en het dooivocht er goed uitdrukken). De vis zeerfijn hakken en in
een kom doen. Klop het ei los en doe met de maïzena, rijstwijn (of droge sherry), gemberpoeder,
peper en zout bij de gehakte vis. Kneed alles tot een homogene massa. Maak er ca 50 balletjes
van zo groot als een kleine walnoot en laat ze in de visbouillon in ca 4 minuten zachtjes gaar
koken. Schep ze met een schuimspaan uit de bouillon, laat ze uitlekken en afkoelen. Tot gebruik
afgedekt in de koelkast zetten.
Bereiding:
Strooi de bloem in een diep bord en wentel de visballetjes erdoor. In een koekenpan de olie verhitten
en de visballetjes (in porties) in ca 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Intussen in een steelpan de zoetzure saus en de gezeefde tomaten verwarmen. Taugé door de saus roeren en ca 1 minuut mee verwarmen. Giet de saus in een schaal en leg er de visballetjes in. Serveren met rijst of mie.