Visgerechten Indische en Chinese keuken: Pèpèsan / Boemboe Bali van makreel / Gerecht van makreel uit blik

Pèpèsan

 

2 à 3 makrelen schoonmaken en inwrijven met zout en citroensap, daarna afspoelen.

 

Boemboe:

1 grote ui heel fijn snijden, 1 theelepel knoflook, 1 eetlepel sambal, 4 fijngestampte kemiriepitten,

1 theelepel sereh, sap van ½ citroen, zout en wat selderie.

 

De ingrediënten goed mengen en door de hele vis heen wrijven, dan in de folie wikkelen en ongeveer 1 uur lang roosteren in de oven. Dan de folie openen en de vis ongeveer 10 minuten verder roosteren.

 

 

Boemboe Bali van makreel

 

2 of 3 gebakken makrelen, 1 à 1½ blokje goudbouillon, 5 in 4 stukken gesneden tomaten,

1 grof gesneden bosje selderie, 1 theelepel laos, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels ketjap,

1 theelepel knoflook, Het sap van 1 schijfje citroen

 

± 6 eetlepels slaolie heet maken en de ingrediënten met vermenging van de tomaten en de ketjap voor ongeveer 5 minuten fruiten. Dan de tomaten in de pan en na ± 2 minuten de 2 eetlepels ketjap.

Dit sausje nog even laten sudderen, daarna over de vis heen gieten en het gerecht kan worden opgediend.

 

 

 Gerecht van makreel uit blik

(Snel te maken en dus geschikt als er onverwachte eters komen).

 

1 of 2 blikken makreel openen en het vocht afgieten. 2 à 3 eieren klutsen met wat peper en zout en hierin de stukken makreel leggen. Olie in een koekenpan heet maken en hierin de stukken vis bakken.

Van tomatenketchup, gemengd met wat mosterd, vetsin en peper, gebonden met maïzena of bloem, wordt een bijbehorend sausje

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™