Voorgerechten Indische en Chinese keuken:Borrelhapje van garnalen en ham / Roti couscous / Kwee Lemper / Djalang Kotek

Borrelhapje van garnalen en ham

 

Ongeveer 1½ ons middelgrote garnalen éénmaal in de lengte en éénmaal doormidden snijden.

1 ons ham in repen snijden, zodanig dat ze om de garnaal gerold kunnen worden.

Prikkertjes erdoorheen, door het beslag (zie varkensvlees) halen en bakken in de frituurpan.

Als sausje kan pangsit-saus worden gebruikt.

 

 

Roti Koekoes

 

Benodigd:

3 eieren, ¾ kopje suiker, 1½ kopje zelfrijzend bakmeel, 2 pakjes vanillesuiker.

 

De eieren en suiker kloppen tot het schuim wit ziet, dan de meel toevoegen en dit dan samen roeren.

Intussen een pan met water op het vuur zetten. Het beslag in een vergiet doen, waarin een zakdoek ligt en dan 20 minuten laten stomen. Voor een grote Roti Koekoes, 2 maal deze hoeveelheid gebruiken.

 

 

Kwee Lemper

 

1 pond kleefrijst (ketan) koken met 1 gesmolten santenblok, zout en water net als bij gewone rijst.

Verder benodigd:

1 fijngesneden ui, 1 theelepel laos, 1 theelepel knoflook, 1 theelepel djinten, 4 fijngestampte kemiriepitten, 1½ theelepel ketoembar, peper, trassi, 3 daoen djeroek poeroet, 2 goudbouillonblokjes, slaolie en ½ santenblok gesmolten in ½ kopje water.

 

De kip gaar koken, ontdoen van been en in stukjes snijden, daarna met de ingrediënten fruiten in wat slaolie. Na ongeveer 6 minuten de santen en eventueel wat kippenbouillon toevoegen.

Zachtjes gaar sudderen op een zacht vuurtje totdat het water verdampt en het vulsel iets droog wordt.

Een laag Ketan op de plank, vulsel erin en dichtrollen (ter grootte van een behoorlijke kroket), in folie rollen en roosteren in de oven.

 

 

Djalang Kotek

 

2 kopjes rijstebloem (rauwe), 2 hard gekookte eieren, 1 theelepel ketoembar, 1 ons fijngehakte garnalen, peper, 1 fijngesneden ui, 1 goudbouillonblokje, 1 theelepel knoflook, 2 daoen djeroek poeroet, 1 beetje fijngesneden look, 2 daoen salam, 1 kopje dikke santen verkregen uit ½ santen blok.

 

Deeg maken van meel, water en zout. Uitrollen en koekjes maken ter grootte van een groenteblik.

Vulsel:

¼  pakje margarine smelten, alle ingrediënten erin en ongeveer 5 minuten fruiten. Dan worden de poeroet en salam en look en na 3 minuten al roerende de santen en de garnalen toegevoegd.

Zachtjes laten sudderen tot het iets verdampt en droog wordt.

De koekjes vullen met het vulsel en dichtvouwen in halve maanvorm. Frituren in hete olie of vet.

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™