Voorgerechten Indische en Chinese keuken:Loempia’s / Pangsit Goreng / Risolles /

Loempia’s

 

20 loempiavellen (te koop in de Toko)

 

Benodigd:

1 grote ui, 1 prei, selderie, 1 theelepel vetsin, 2 blokjes goud bouillon, 1½ eetlepel chinese ketjap, 4 eieren en gekookte kip.

Vulling:

Ui en prei snijden en met de rest van de ingrediënten, behalve de kip en de eieren fruiten in wat reuzel. Na 5 minuten de gekookte kip, waaruit de botjes zijn verwijderd en het vlees in kleine stukjes is gehakt, bij de kruiden doen. Van de 4 eieren een omelet maken en die vervolgens in dunne reepjes snijden.

 

Vullen:

Wat vulling en wat reepjes ei op een vel leggen, oprollen en dichtplakken met wat eiwit of zoutwater.

De loempia’s moeten bij later opdienen eerst worden voorgebakken, waarna ze nadat ze zijn

afgekoeld, in de koelkast kunnen worden bewaard. Voor het opdienen bakken in heet frituurvet of olie.

Serveren met saté- of pangsitsaus. Voor pangsittsaus, zie bij bereiding van pangsit.

 

 

Pangsit Goreng

 

Tien loempiavellen in 4 stukken snijden, (men verkrijgt hierdoor straks 40 pangsits).

 

Benodigd:

4 ons gehakt half om half, 1 geklutst ei, 1 fijngesneden ui, vetsin, peper en zout.

 

Bereiding:

Vlees, ei en kruiden goed door elkaar mixen en van de ontstane “brei” balletjes draaien.

Niet te groot, want ze moeten in ¼ loempiavelletje kunnen worden verpakt. De balletjes gaan in de velletjes, die sierlijk worden dichtgevouwen en dichtgeplakt met wat eiwit of zoutwater. Even voorbakken, laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren bakken in de frituurpan.

 

 

Pangsit Saus

⅔ kopje tomatenketchup, wat sambal, djahé (gember), azijn en suiker, binden met wat maïzena.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

 

 

Risolles

 

Twee kopjes bloem mengen met water, zout en 1 ei.

Van dit beslag dunne pannenkoeken maken in een middelgrote koekenpan.

½ pond gehakt (half om half, fijngehakte look of selderie, 1 fijngesneden ui, 1 theelepel knoflookpoeder, 1½  goudbouillonblokje, peper, vet sin of! eetlepel chinese ketjap fruiten in wat olie, daarna 8 in schijfjes gesneden wortelen toevoegen met wat santen of 2 eetlepels koffiemelk. Zachtjes gaar laten sudderen tot het verdampt en iets droog wordt.

Dit vulsel in een pannenkoek doen en opvouwen tot een rechthoek (dichtplakken met eiwit).

Voor het opdienen de Risolles wentelen in paneermeel en bakken in heet frituurvet.

Als saus pangsit-saus gebruiken.

Noot:

Ook kan het eventueel voorgebakken worden (niet helemaal gaar), afgekoeld en in de koelkast worden bewaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loempia’s

 

20 loempiavellen (te koop in de Indische winkel)

 

Benodigd:

1 grote ui, 1 prei, selderie, 1 theelepel vetsin, 2 blokjes goud bouillon, 1½ eetlepel chinese ketjap, 4 eieren en gekookte kip.

Vulling:

Ui en prei snijden en met de rest van de ingrediënten, behalve de kip en de eieren fruiten in wat reuzel. Na 5 minuten de gekookte kip, waaruit de botjes zijn verwijderd en het vlees in kleine stukjes is gehakt, bij de kruiden doen. Van de 4 eieren een omelet maken en die vervolgens in dunne reepjes snijden.

 

Vullen:

Wat vulling en wat reepjes ei op een vel leggen, oprollen en dichtplakken met wat eiwit of zoutwater.

De loempia’s moeten bij later opdienen eerst worden voorgebakken, waarna ze nadat ze zijn

afgekoeld, in de koelkast kunnen worden bewaard. Voor het opdienen bakken in heet frituurvet of olie.

Serveren met saté- of pangsitsaus. Voor pangsittsaus, zie bij bereiding van pangsit.

 

 

Pangsit Goreng

 

Tien loempiavellen in 4 stukken snijden, (men verkrijgt hierdoor straks 40 pangsits).

 

Benodigd:

4 ons gehakt half om half, 1 geklutst ei, 1 fijngesneden ui, vetsin, peper en zout.

 

Bereiding:

Vlees, ei en kruiden goed door elkaar mixen en van de ontstane “brei” balletjes draaien.

Niet te groot, want ze moeten in ¼ loempiavelletje kunnen worden verpakt. De balletjes gaan in de velletjes, die sierlijk worden dichtgevouwen en dichtgeplakt met wat eiwit of zoutwater. Even voorbakken, laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren bakken in de frituurpan.

 

 

Pangsit Saus

⅔ kopje tomatenketchup, wat sambal, djahé (gember), azijn en suiker, binden met wat maïzena.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

 

 

Risolles

 

Twee kopjes bloem mengen met water, zout en 1 ei.

Van dit beslag dunne pannenkoeken maken in een middelgrote koekenpan.

½ pond gehakt (half om half, fijngehakte look of selderie, 1 fijngesneden ui, 1 theelepel knoflookpoeder, 1½  goudbouillonblokje, peper, vet sin of! eetlepel chinese ketjap fruiten in wat olie, daarna 8 in schijfjes gesneden wortelen toevoegen met wat santen of 2 eetlepels koffiemelk. Zachtjes gaar laten sudderen tot het verdampt en iets droog wordt.

Dit vulsel in een pannenkoek doen en opvouwen tot een rechthoek (dichtplakken met eiwit).

Voor het opdienen de Risolles wentelen in paneermeel en bakken in heet frituurvet.

Als saus pangsit-saus gebruiken.

Noot:

Ook kan het eventueel voorgebakken worden (niet helemaal gaar), afgekoeld en in de koelkast worden bewaard.

 

 

Borrelhapje van varkensvlees

 

1 pond magere varkenslappen of hamlappen in reepjes snijden en mengen met 1 theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel ketjap, 2 theelepels vetsin, peper, zout en  kopje water en goed laten trekken. (1 nacht in de koelkast).

Beslag maken van bloem, vetsin, zout, peper en 1 geklutst ei, water tot het beslag de dikte heeft om pannenkoeken van te kunnen maken. Vlees erin wentelen en bruin bakken in de frituurpan.

Als sausje kan pangsit-saus worden genomen.

Koud geworden stukjes kunnen in de oven weer krokant worden gemaakt.

 

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.
Improve Your Life, Go The myEASY Way™